Dragul nostru vizitator, dacă răspunsul la întrebarea ta nu se regăsește în lista de întrebări frecvente. Te rugăm să ne contactezi la numărul 031 437 03 30, sau să ne trimiți un e-mail pe adresa office@aa-c.ro. Îți vom răspunde în cel mai scurt timp!
Ce domeniu de activitate are A&A Consulting? Ce servicii oferă A&A Consulting?
A&A Consulting, broker, credit este o companie de brokeraj bancar din România, fondată în 2020. Se ocupă procesul de intermediere credite dintre clientul persoană fizică sau juridică și bancă / IFN.
A&A Consulting, broker credit, este intermediar de credite în client și bancă / IFN!
Cu câte bănci și IFN-uri colaborează A&A Conusulting?
A&A Consulting colaborează cu mai mult de 30 de bănci și IFN-uri din România, pentru care intermediază peste 150 de soluții
Ce tipuri de credite intermediază A&A Consulting?
A&A Consulting intermediază toate tipurile de credite, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice!
De ce A&A Consulting?
Deoarece AVBS Credit se ocupă de tot procesul de creditare dintre client și bancă, de la confirmarea eligibilității clientului pentru creditul dorit, până la întocmirea dosarului de credit și finanțarea clientului de către bancă.
În plus, brokerul de credite îi identifică și îi obține clientului creditul POTRIVIT deoarece are în portofoliu peste 150 de variante de creditare.
Serviciile A&A Consulting sunt 100% GRATUITE pentru client, așadar clientul beneficiază de o creditare fără stres, fără alergătură și fără costuri suplimentare!
De ce A&A Consulting NU percepe comision de la client?
A&A Consulting NU percepe comision de la client deoarece brokerii de credite sunt comisionați de băncile și IFN-urile partenere și doar în cazul în care împrumutul este contractat de client. Așadar, interesul suprem al clientului primează!
Această formă de colaborare dintre instituțiile financiare și brokerii de credite conduce la reducerea costurilor de creditare pentru bănci și IFN-uri și la obținerea de către acestea a unui portofoliu de clienți de cea mai bună calitate.
Dacă brokerul îmi intermediază creditul, mai este necesar să merg eu la bancă?
De regulă clientul intră în contact cu banca doar la semnarea contractului de credit, însă sunt și cazuri în care prezența clientului la bancă este necesară pentru îndeplinirea unei anumite etape în procesul de creditare. Cu toate acestea, brokerul de credite însoțește clientul la banca și/sau programează toate detaliile întâlnirii cu banca astfel încât totul să decurgă rapid și sigur pentru client!
Întrebări frecvente
Pot colabora cu un broker de credite dacă sunt foarte ocupat/ă și am un program de lucru încărcat?
Nu sunt necesare zile de concediu pentru a obține un credit, brokerii de credite sunt deschiși și flexibili, așadar se vor plia pe programul clientului, astfel încât viitorul debitor să beneficieze cu proptitudine de serviciile de intermediere a împrumutului.
A&A Consulting îmi poate intermedia un credit dacă în orașul meu nu există un broker A&A Csonulting?
Brokerii A&A Consulting sunt prezenți în peste 25 de orașe din România. În cazul în care în orașul clientului NU se află un broker A&A Consulting , clientul va intra în contact cu brokerul de credite care se află în cel mai apropiat oraș.
Să contractez un credit în LEI sau în EURO?
Această decizie variază de la caz la caz deoarece fiecare produs financiar are utilitatea lui și caracteristici proprii. De regulă, creditul potrivit se contractează în moneda în care este încasat salariul, pentru ca viitorul debitor să fie protejat de riscul creșterii valutare.
Să contractez un credit cu dobândă FIXĂ sau cu dobândă VARIABILĂ?
Băncile și IFN-urile din România își actualizează frecvent produsele de creditare. Pentru a alege dobânda potrivită, trebuie analizate variantele de creditare ale momentului, situația financiară a clientului, profilul clientului, dar și tipul de credit de care clientul are nevoie.
În funcție de context și de moment, brokerul de credite dezvăluie clientului dobânda potrivită pentru creditul ideal pentru acesta!
Ce tipuri de venituri sunt acceptate pentru obținerea unui credit?
Instituțiile bancare și non-bancare partenere au criterii de eligibilitate proprii atunci când facem referire la categoriile de venituri acceptate. De asemenea, și cuantumul venitului minim acceptat este diferit de la o bancă la alta și de la un IFN la altul, tocmai de aceea, serviciile gratuite ale unui broker de credite sunt necesare atât în cazul finanțărilor simple, cât și în cazul finanțărilor mai complexe.
Veniturile eligibile pentru obținerea unui credit sunt:
- Salariu;
- Venituri complementare salariului: tichete de masă, sporuri cu caracter fix (lunare, trimestriale, anuale, precizate în contractul de muncă), norma de hrană, diurna, plata pentru orele suplimentare;
- Indemnizație creștere copil;
- Venituri din profesii liberale: notari, medici, avocați, arhitecți, executori judecătorești, contabili, auditori, etc.;
- Venituri din activități independente – P.F.A.
- Venituri din convenții civile / contracte de prestări servicii / contracte de colaborare;
- Venituri din contracte de mandat / administrare / management / cenzori;
- Venituri din contracte pe drepturi de autor;
- Venituri din comisioane (exemplu: agentul de asigurări);
- Chirii;
- Dividende;
- Renta viageră – inclusiv renta viageră acordată din Bugetul de Stat, burse doctorale, burse de auditor, burse de medici rezidenți și renta viageră pentru sportivii de performanță;
- Pensii – inclusiv pensii de întreținere și indemnizații;
- Contracte de pe vase de croazieră și navigatori;
- Venituri din străinătate;
- Venituri din firme proprii din străinătate.
- Și altele!
Veniturile din străinătate sunt acceptate pentru obținerea unui credit?
Pe perioadă NEDETERMINATĂ sunt eligibile atât pentru contractarea unui credit ipotecar, cât și pentru contractarea unui credit de nevoi personale.
În cazul în care clientul NU îndeplinește toate condițiile de creditare, există posibilitatea ca banca să solicite ca participarea la credit să fie efectuată împreună cu un codebitor cu venituri din România.
Întrebări frecvente
Pot obține un credit dacă figurez ca rău-platnic în Biroul de Credit?
Dacă restanțele clientului sunt active și încă neachitate, acesta nu va putea beneficia de un credit.
Brokerul de credite analizează amănunțit istoricul de creditare al clientului pentru identificarea unei soluții de finanțare optime. Dacă la un moment dat clientul a întâmpinat dificultăți financiare care au condus la imposibilitatea achitării la timp a creditelor, acest lucru nu înseamnă închiderea tuturor posibilităților pentru client. Brokerul de credite va încerca să identifice posibilitatea creditării clientului.
În cât timp pot obține un credit?
În funcție de tipul de credit pentru care clientul optează, un credit poate fi obținut în câteva ore sau în 2-3 săptămâni. De regulă, un credit rapid poate fi contractat în câteva ore, un credit de nevoi personale poate fi contractat în câteva zile, iar un credit ipotecar poate fi contractat în 2-4 săptămâni.
Pot obține un credit dacă nu am istoric de creditare și nu am avut niciodată un împrumut?
Sunt bănci și IFN-uri care sunt reticente în a credita clienți fără istoric de creditare, dar chiar și în astfel de cazuri, brokerul de credite va identifica o soluție de finanțare optimă pentru client.
Dacă sunt îndeplinite toate condițiile de eligibilitate ale instituției bancare sau non-bancare (venituri ok, angajator ok, vechime în muncă ok, etc.), cu ajutorul brokerului de credite clientul poate obține un credit chiar dacă nu a mai avut niciodată un împrumut de la o bancă sau IFN.
Pot obține un credit dacă scorul meu FICO este scăzut?
Scorul FICO minim acceptat diferă de la o bancă la alta, așadar ideal este ca brokerul de credite să coreleze profilul clientului cu condițiile de creditare ale băncilor pentru confirmarea eligibilității clientului pentru un credit.
Chiar dacă sunt instituții financiare care creditează doar clienți care beneficiază de un scor FICO bun, vestea bună este aceea că scorul FICO poate fi crescut.
Factorii care conduc la creșterea scorului FICO sunt:
- achitarea ratelor creditelor la termen;
- lipsa restanțelor;
- lipsa întârzierilor la plata ratelor;
- numărul mic de credite active;
- o durată optimă de timp de la primul credit până în prezent;
- o durată optimă de timp de la creditul achitat anterior la noua solicitare de credit;
- numărul mic sau inexistent de refinanțări;
- număr mic de interogări în Biroul de Credit;
- creditele contractate NU ating limita maximă a gradului de îndatorare;
Scorul FICO crește atunci când clientul demonstrează că are un comportament de creditare responsabil, folosește creditele bancare pentru proiecte importante și perfect justificare, iar achitarea împrumuturilor se realizează fără întârzieri sau restanțe.
Ce vechime trebuie să am în câmpul muncii pentru a obține un credit ipotecar?
Pentru a obține un credit ipotecar sunt necesare între 3 și 6 luni vechime la actualul angajator și un an vechime totală în câmpul muncii. Însă fără întrerupere mai mare de o lună între cele două locuri de muncă.
Atenție!!! Aceste condiții pot să difere de la o instituție financiară la alta. În funcție de context, brokerul de credite recomandă clientului varianta de creditare optimă.
Întrebări frecvente
Pot obține un credit dacă am un salariu mic / venituri reduse?
Atunci când veniturile lunare ale clientului sunt reduse sau nu sunt de ajuns pentru obținerea creditului dorit. Acesta poate obține împrumutul de care are nevoie dacă participă la credit împreună cu un codebitor.
Veniturile clientului sunt cumulate cu veniturile codebitorului și astfel clientul obține creditul potrivit pentru el!
Care este gradul maxim de îndatorare?
Gradul maxim de îndatorare este de 40%, însă pentru o anumită categorie de clienți poate fi de 45% sau 55%.
Brokerul de credite știe exact ce grad de îndatorare i se aplică fiecărui client.
Ce se întâmplă când fondurile pentru Noua Casă / Prima Casă se epuizează?
În cazul în care clientul nu are efectuată aprobarea financiară pentru creditul Noua Casă. Nu i s-a rezervat suma creditului de către bancă, acesta poate opta pentru un credit ipotecar cu o dobândă avantajoasă.
Creditul ipotecar este, de cele mai multe ori, o variantă de creditare chiar mai optimă decât Noua Casă.
Care este suma maximă pentru un credit ipotecar?
Creditul ipotecar nu impune o sumă maximă pe care clientul o poate împrumuta. Suma maximă se calculează în baza veniturilor lunare ale clientului și a gradului de îndatorare care i se aplică acestuia.
Astfel, suma maximă pe care clientul o poate obține se calculează conform gradului de îndatorare. Rata creditului pentru respectiva sumă împrumutată nu trebuie să depășească 40% din venitul lunar al acestuita. Pentru o anumită categorie de clienți, rata lunară a creditului poate să fie de maximum 55% din venitului său lunar.
Cât este avansul minim pentru un credit ipotecar?
Avansul pentru un credit ipotecar pornește de la minimum 15%.
Pot obține un credit ipotecar dacă NU am avansul de minimum 15%?
Pe piața financiar-bancară a momentului există un credit ipotecar cu finanțare 100%, adică FĂRĂ AVANS. Dacă sunt îndepinite condițiile de eligibilitate ale instituției creditoare. Dacă este prezentată o garanție suplimentară, sub forma unui imobil, altul decât cel pe care clientul urmează să îl achiziționeze.
Garanția suplimentară poate fi imobilul părinților sau un alt imobil pe care clientul îl deține în proprietate.