Login

Credit Ipotecar/Noua Casa

Suma
Perioada
Show more results

* Acest calcul este unul estimativ, aplica acum prin formular si obtine o oferta de creditare/finantare concreta si avantajoasa nevoilor tale.

Oferta poate fi influențată de mai multi factori ; profil client, loc de munca, studii , etc.

 

Creditul Noua Casa

Programul “Noua Casa” este un program guvernamental care are ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achizitia unei locuinte prin contractarea de credite garantate de stat.

Dobanda Creditului Noua Casa Este formata din marja Bancii si IRCC stabilit de BNR.

Beneficiarii pot achizitiona in cadrul programului urmatoarele tipuri de locuinte:

a) locuinte noi, destinate achizitionarii, inclusiv cele construite prin programele derulate de Agentia Nationala pentru Locuinte, pentru care documentele de receptie la terminarea lucrarilor de constructii noi s-au semnat cu cel mult 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat;
b) locuinţe consolidate, destinate achizitionarii, pentru care documentele de receptie la terminarea lucrarilor de interventie in vederea consolidarii si/sau reducerii riscului seismic s-au semnat cu cel mult 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat;
c) alte categorii de locuinte, receptionate la terminarea lucrarilor de constructii noi sau de interventie in vederea consolidarii si/sau reducerii riscului seismic, dupa caz, cu mai mult de 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat.
Garantiile acordate in cadrul Programului sunt garantii in numele si in cont stat, iar procentul de garantare se aplica in functie de categoria de locuinta.

Pentru anul 2021, plafonul alocat programului Noua Casa este in valoare de 1,5 miliarde lei. (sursa FNGCIMM )

Ghid Noua Casa

Credit ipotecar

Obține Creditul Ipotecar/Noua Casa prin A&A Consulting – Oferte personalizate in funcție de profilul tău de client de la majoritatea băncilor din România, fără deplasări inutile cu 0% comision de la client ! Servicii de Consultanță gratuită.

Creditul Ipotecar se acordă pentru achiziția, construirea, reabilitarea, modernizarea, consolidarea sau extinderea unei locuințe, dar și pentru refinanțarea altor credite imobiliare sau ipotecare.
Suma minimă contractată este de 100.000 RON iar suma maximă pe care o poți obține este de până la 85% din valoarea investiției, pe un termen de maxim 35 de ani.
Avansul minim:
• între 15% și 25% din valoarea investiției în funcție de localitatea în care este situat imobilul.
• 0% în cazul creditelor acordate pentru refinanţarea altor credite ipotecare/imobiliare în derulare (pentru sumele suplimentare acordate pentru extindere/modernizare/amenajare este necesar să ai un avans de minim 15% din suma suplimentară acordată în funcţie de localitatea în care este situat imobilul ipotecat)

Acte Necesare

Dacă ai veniturile raportate la ANAF:

  • Fară documente de venit (doar semnare Acord de interogare la ANAF)
  • În cazul în care veniturile curente sunt mai mari cu 20% faţă de veniturile din anul anterior, banca va solicita documente suplimentare
  • În cazul veniturilor din pensii este necesară prezentarea Deciziei de pensionare definitivă.

Dacă nu ai veniturile raportate la ANAF:

  • Adeverința de salariu

Dacă ai venituri din pensie ce nu sunt raportate la ANAF:

  • Talon de pensie recent sau extras de cont curent
  • Decizia de pensionare definitivă

Se admite în calcul şi alte tipuri de venituri: venituri obţinute de client din activităţi independente, alte venituri pe perioadă determinată încasate de persoane fizice (din alte surse), venituri obţinute din contracte individuale de muncă/contracte de îmbarcare ale navigatorilor, alte venituri (rentă viageră, burse doctorale, postdoctorale etc.)

george.bcr.ro%20